Bemutatkozás 

Művész családból származom, felmenőim között voltak képzőművészek és zenei tehetséggel megáldottak is. Édesapám előbb tudott kottát olvasni, mint ahogy az ábécét ismerte volna, 4 évesen kapta azt a pianínót, amelyen bátyámmal mi is tanultunk zongorázni. 

16 éves voltam, amikor egy jóbarátom elcsalogatott a POTE Pannonton kórusba énekelni. Tíz éven keresztül, első gyermekem születéséig voltam aktív kórustag. 

A második gyermekem születését követően lángolt fel bennem a vágy, hogy valamilyen módon énekelnem kell. Így kerestem énektanárt, s 2016-ban hozzáfogtam a magánénekhez, amely teljesen másnak mutatkozott a korábbi karénekléshez képest. 

2017-től már voltak fellépéseim, s az első stúdiófelvételem is ebben az évben történt. 2017-ben egy karaoke versenyen egyéni előadásmódomra kaptam elismerő oklevelet a zsűritől. 7 szóló dalt énekeltem fel az évek alatt, és a Black & Beige formációval egy duettet is.  

Eljátszottam a zeneszerzéssel is, hozzávetőleg 18 zenét írtam eddig a legkülönbözőbb stílusokban. 1999-től írok verseket, ha a fülembe suttog néhanapján a verselés múzsája. A "függőverseimben" egymás alá írott szavak olyképpen változtatják jelentésüket, hogy az előtte vagy az utána következő szavakkal vonjuk össze értelmüket. A Szárnyak című antológiában megjelent két versem is 2017-ben.  Az utóbbi években a figyelmem az apeva és haiku versformák felé fordult, megragadott a rövid, frappáns megjelenés, a velős, tömör kifejezési forma. 2020-ban a Napút folyóiratban megjelent életem első haikuja.


Évek óta fotózok, egyre mélyülnek a tapasztalataim, műtárgyfotó, társadalmi események fotózása kapcsán is kaptam már felkéréseket, elismerő szavakat a művészektől, megbízóktól.


2022-ben egy videóversenyen indultunk fotóművész jóbarátommal, a Baranya Kincsei Filmmaratonon egyperces rövidfilmünkkel kivívtuk a szakmai zsűri elismerését, különdíját. A baranyai nevezetességet bemutató videó minden jelenetét magunk forgattuk, a filmet magunk vágtuk, a zenei aláfestést is mi raktuk össze, minderre 24 óránk volt a verseny szabályai szerint. Ezt a filmet később kibővítettük  5percesre, Sárkány zsoltár címmel jelent meg. 


Szívesen állok a kamera másik oldalán is, a modellkedést módfelett élvezem. Fotómodellként készültek velem ékszerkatalógusba egyedi képek, szobrászművész modellje is lehettem. 
2023. stúdiófelvétel - Wicked - For good

2022. Sárkány zsoltár kisfilm

2022. Baranya Kincsei Filmmaraton - Sárkány-szakadék - zsűri különdíja

2022. stúdiófelvétel - I can see clearly now

2022. stúdiófelvétel - Just the way you are

2021. 06.21. Pannónia Rádió - Pannon Backstage - Black & Beige bemutatkozása élő adásban 

2021.06.12. Pannónia Rádió - Arcod című versemet olvastam fel élő adásban 

2021. stúdiófelvétel - What a difference a day made

2020. 03.  A Napút folyóiratban megjelent a Haiku 1. című versem 

2019.09.21. Déva zenei délután a  Berkes Birtokon 

2019. stúdiófelvétel - Dream a little dream of me

2019. stúdiófelvétel - Save the best for last

2018. stúdiófelvétel - Over the rainbow

2017. első stúdiófelvétel - Fly me to the moon

2017. karaoke versenyen elnyertem a zsűri különdíját egyéni előadásmódom okán

2017. A Szárnyak kortárs magyar versek  antológiában megjelent a Tűz és a Selyemfény című versem

2001. Ezüst oklevelet nyertem  Vörösmarty Mihály születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett verspályázaton

1999. megszülettek az első verseim